Uitzending
EenVandaag - 19-7-2007

19-7-2007

EenVandaag

1378 x bekeken | 0 reacties
6
Confrontatie met oud SS-er (2)
Klaas Faber vocht voor de Waffen SS, was lijfwacht van NSB-er Mussert en lid van doodseskaders, die jaagden op Joden en verzetsmensen. Na de Tweede Wereldoorlog belandt hij in de gevangenis, maar in 1952 ontsnapt hij. Sindsdien woont hij in Duitsland, maar de autoriteiten weigeren hem te uit te leveren aan Nederland. In de uitzending van 25 juni werd Faber geconfronteerd met zijn verleden. Hierdoor kwamen bij de familie van verzetsman Fré Legger de herinneringen boven. Klaas Faber was betrokken bij de marteling en executie van Legger.

Schinveld's overwinning
Het kappen van bomen in Schinveld moet stoppen. Dat besliste het hof gisteren. De bomen moesten verdwijnen omdat ze de weg versperden voor NAVO-vliegtuigen. Maar het hof besliste dat minister Dekker destijds onrechtmatig toestemming verleende en dus moet de kap stoppen. Een overwinning voor de Schinvelder, maar met een dubbel gevoel. Een groot deel van hun bos is immers al verwoest.

Los Angeles Paparazzi Department
Een kale Britney Spears, een dronken Lindsay Lohan, Paris Hilton op de stoep van de gevangenis: het is tegenwoordig wereldnieuws. De jacht op de sterren is definitief geopend en is agressiever en brutaler dan ooit. Alles wordt ingezet om Dé foto te bemachtigen, want die is immers goud waard. EénVandaag trekt naar LA en duikt in de wereld van de paparazzi.

Presentatie: Ferdinand Fransen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 19 juli door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Ferdinand Fransen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie