Uitzending
EenVandaag - 20-7-2007

20-7-2007

EenVandaag

1129 x bekeken | 0 reacties
6
Enquête Socialistische Partij
Het rommelt binnen de SP. De affaire rond de Eerste-Kamerzetel van Statenlid Düzgün Yildirim en het schorsen van Tribune-hoofdredacteur Elma Verheij hebben veel ophef veroorzaakt. Wat vinden de achterban en de leden van de SP eigenlijk van deze gebeurtenissen binnen hun partij? EénVandaag zocht het uit door middel van het Opiniepanel. 1300 Leden vulden de enquête in en de uitslagen ziet u in de uitzending. Later vandaag staan deze al online.

Vervroegde verkiezingen in Turkije
Premier Ecevit (Turkije) heeft zijn verzet tegen vervroegde parlementsverkiezingen opgegeven. Aanstaande zondag al, is het de dag van het parlementaire oordeel. Spannende tijden dus voor Turkije, want deze belangrijke verkiezing zal antwoord geven op de vraag: hoe Islamitsich moet het land zijn? En wat betekent dat voor de rol van Turkije binnen Europa? EénVandaag vraagt het Emine Bozkurt, lid van het Europees Parlement, die live vanuit Istanbul de vragen zal beantwoorden.

Wachten op gerechtigheid
De uitbraak van legionella tijdens de Westfriese Flora in Bovenkarspel in 1999 kostte 32 personen direct het leven. Ongeveer twintig mensen overleden later aan de gevolgen van hun ziekte en tientallen slachtoffers kampen nog steeds met ernstige klachten. De bron van de ziekteverwekkende bacteriën waren showmodellen van whirlpool. Ruim zeven jaar later hebben gedupeerden en nabestaanden nog altijd geen schadevergoeding ontvangen. Hoe is dat mogelijk?

Presentatie: Ferdinand Fransen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 20 juli door de AVRO en de TROS. Te gast was Emine Bozkurt. De presentatie was in handen van Ferdinand Fransen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie