Uitzending
EenVandaag - 25-1-2020

25-1-2020

EenVandaag

211 x bekeken | 0 reacties
7
Buitenlandse priesters redden de Nederlandse kerk
Zuid-Amerikaanse flair of Indiase hartelijkheid in Limburg: de katholieke kerk haalt priesters uit alle werelddelen. Waarom? In Nederland is weinig animo. In Roermond zijn ze blij met hun Colombiaanse priester: "Hij maakt van onze kerk een wereldkerk."

Het aantal priesters in Nederland daalde in de afgelopen 15 jaar fors: van 800 naar 480. En het aantal aanmeldingen voor de priesteropleiding Rolduc van het Bisdom Roermond daalde in 2004 naar een dieptepunt van twee studenten. Maar nu zijn de klaslokalen weer gevuld: met priesters in wording uit het buitenland.

Groningers kunnen niet zonder onafhankelijke raadsman, maar minister noemt hem overbodig
Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat vindt bij nieuwe klachten over mijnbouwschade de Onafhankelijke Raadsman overbodig. Maar voor veel slachtoffers van de aardbevingen is Leendert Klaassen steun en toeverlaat bij hun schadeclaims.

"In 2019 stond ons huis op het punt van omvallen. En ik ook." De woning van Nicole van Eijkern werd in 2015 economisch 'total loss' verklaard. Maar de NAM betwistte dat en ging in verweer. Nicole diende haar klacht in bij Leendert Klaassen. "Sindsdien is de Onafhankelijke Raadsman niet meer van onze zijde geweken. Nog steeds krijg ik regelmatig een mail van een medewerker die polst hoe het gaat."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 25 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie