Uitzending
EenVandaag - 29-1-2020

29-1-2020

EenVandaag

185 x bekeken | 0 reacties
7
Zebrapaden bieden 'schijnveiligheid'
Om de verkeersveiligheid te verbeteren nemen sommige gemeenten onverwachte maatregelen: ze verwijderen zebrapaden. Maar geeft dat niet juist ruim baan aan de hufterigheid?

Volgens verkeersdeskundige Ruud Hornman van de Breda University of applied sciences zien veel automobilisten het als een gunst om te stoppen bij een zebrapad. Dit terwijl het een overtreding is om door te rijden als er iemand op het zebrapad loopt.

Staat geeft adressen van boeren die zonder vergunning werkten niet vrij
Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment sleept minister Carola Schouten van Landbouw voor de rechter. Inzet: de adressen van zo'n 3.300 bedrijven die hun bedrijf illegaal hebben uitgebreid.

"Kijk, hier, 20 ton stikstofoxiden per jaar. Maar waar komt het vandaan? Adres onbekend, dus eigenlijk weet je nog niks." Valentijn Wösten en Johan Vollenbroek bladeren door stapels stikstofberekeningen die ze begin vorig jaar opvroegen bij het ministerie van Landbouw en Natuur.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 29 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie