Uitzending
EenVandaag - 27-1-2020

27-1-2020

EenVandaag

156 x bekeken | 0 reacties
6
Het lerarentekort treft het speciaal onderwijs extra hard
Tijdens de grote onderwijsstaking van 30 en 31 januari wordt er ook geen les gegeven in het speciaal onderwijs. "Wij zijn altijd voorzichtig met staken, maar het is nu genoeg geweest, er moet iets gebeuren", zegt Wim Ludeke.

Leerlingen in het speciaal onderwijs hebben behoefte aan duidelijkheid en een vaste structuur. "Daarom zijn wij ook altijd voorzichtig met staken, in het belang van de kinderen en de ouders. Maar wat we nu zien is dat een groot aantal scholen zegt: het is genoeg, er moet wat gebeuren, wij gaan ook staken", zegt Wim Ludeke, voorzitter van het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs (LECSO).

Mogelijke evacuatie Nederlanders uit Wuhan
De 20 Nederlanders die zich volgens registratie bij de ambassade op dit moment in Wuhan bevinden, worden mogelijk teruggehaald en in quarantaine geplaatst. Tweede Kamerleden willen snel duidelijkheid van het kabinet. Wat weten we nu?

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 27 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie