Uitzending
EenVandaag - 28-1-2020

28-1-2020

EenVandaag

166 x bekeken | 0 reacties
7
GGZ-wachtlijsten: patiŽnt wordt niet geholpen
Autisme, anorexia, een depressie, een compulsieve stoornis, PTSS, een paniekstoornis en een angststoornis. Het zijn alle labels die Hannah (24) in haar leven zijn opgeplakt. En die maken haar 'te complex' om goed behandeld te worden.

Daarom heeft ze nu het stempel 'uitbehandeld' gekregen. Ondanks dat ze de hulp keihard nodig heeft, krijgt ze geen enkele behandeling. "Iedereen heeft zoiets van: wij weten het niet."

Corona: wat betekent het voor de handel?
Al 15 jaar doen ze zaken in China: de Friese ondernemers Wytse Oosterbaan en Johan Kikstra. Ze exporteren landbouwmachines naar het land waar nu het coronavirus is uitgebroken. "Je denkt meteen: wat betekent dit voor ons."

"Maar we zijn ook bezorgd om de gezondheid van onze Chinese collega's", vertelt Kikstra, directeur van APH Group uit Heerenveen. De Chinese overheid heeft de vakantie vanwege de uitbraak van het virus verlengd. Ook de werknemers van het Friese bedrijf zitten dus thuis.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 28 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie