Uitzending
EenVandaag - 20-1-2020

20-1-2020

EenVandaag

213 x bekeken | 0 reacties
6
D66 wil soepelere regels voor harddrugs
De keiharde aanpak van verboden middelen is een heilloze weg schrijven D66 en deskundigen in een manifest vandaag. Misdaadjournalist Peter R. de Vries tekende ook: "We moeten gewoon onderkennen dat miljoenen mensen drugs gebruiken."

D66 wil dat het kabinet onderzoek gaat doen naar het reguleren van nu verboden middelen als XTC, cocaïne en paddo's. Volgens Kamerlid Vera Bergkamp heeft de 'war on drugs' niets opgeleverd. "Het is tijd om uit de loopgraven te komen. Het taboe om hierover te praten moet eraf."

Zelfvarend schip is de oplossing voor het personeelstekort in de binnenvaart
Vliegtuigen en auto's besturen zichzelf steeds vaker en er bestaan al koelkasten die de boodschappen voor je bestelt, dus waarom zouden schepen niet zelf kunnen varen? De eerste testvaarten met een binnenvaartschip worden al gemaakt.

"Voor modernisering moet je niet bij mij zijn." Met weemoed denkt de 72-jarige pontstuurman Willem Oosterlee terug aan vroeger. "Ik ben schipper in hart en nieren, als klein kind zat ik al op het water. Het liefst zou ik naar die tijd teruggaan, nu is de binnenvaart te massaal en onpersoonlijk."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 20 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie