Uitzending
EenVandaag - 22-1-2020

22-1-2020

EenVandaag

169 x bekeken | 0 reacties
6
Aantal inklimmers blijft stijgen
Het aantal mensen dat in een vrachtwagen of busje wordt gevonden om illegaal naar Engeland te reizen blijft stijgen. In 2019 werden in onze havens ongeveer 910 inklimmers ontdekt, blijkt uit nieuwe cijfers. In 2018 waren het er 860.

De cijfers komen van het ministerie van justitie en veiligheid en zijn aangeleverd door de Koninklijke Marechaussee. Maar ook de politie stuit met enige regelmaat op inklimmers. Zo trof de Zeehavenpolitie in 2019 ongeveer 570 mensen aan die via een Nederlandse haven illegaal naar Engeland probeerden te komen. Een woordvoerder van het ministerie laat weten dat we de cijfers van de marechaussee en de politie niet zo maar mogen optellen, omdat er verschillen bestaan tussen de definities en registratie van inklimmers.

Desi Bouterse bij Krijgsraad
Surinaamse president Desi Bouterse verscheen voor het eerst voor de Krijgsraad. Eind 2019 werd hij veroordeeld tot 20 jaar cel voor betrokkenheid bij de Decembermoorden. Correspondent Hennah Draaibaar: "Het was muisstil toen hij in de zaal plaatsnam."

Hennah Draaibaar deed in deze uitzending verslag voor EenVandaag. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 22 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie