Uitzending
EenVandaag - 24-10-2019

24-10-2019

EenVandaag

238 x bekeken | 0 reacties
7
Hoe bestrijden we kansenongelijkheid in het onderwijs?
Eenderde van de middelbare scholieren gaat buiten school naar bijles, examentraining of huiswerkbegeleiding. Veel van die klasjes zijn duur en dat leidt tot kansenongelijkheid. Minister Slob wil die ongelijkheid bestrijden.

Uit nieuw onderzoek in opdracht van het ministerie van Onderwijs blijkt dat vorig schooljaar eenderde van de middelbare scholieren na de lestijd huiswerkbegeleiding, examentraining of bijles volgde. Die bijscholing kost vaak honderden euro's per kind. Gezamenlijk gaven de ouders van middelbare scholieren in het schooljaar 2018/2019 zo'n 200 miljoen uit.

Is de megamall de redding of de nekslag voor de Nederlandse winkelier?
De officiŽle opening is over een jaar, maar wie van winkelen houdt kan nu al terecht in de 'Mall of The Netherlands' in Leidschendam. De vraag is of zo'n mega-winkelcentrum de redding voor winkeliers is of juist de nekslag.

Het wordt het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Een vloeroppervlakte van 117.00 vierkante meter, 280 winkels, 4000 gratis parkeerplaatsen en de potentiŽle werkplek van 700 mensen. Kosten: 600 miljoen euro. De oprichters denken met hun formule de online shopper te verleiden tot een echt bezoek. "We denken dat we iets neerzetten waar de consument behoefte aan heeft."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 24 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie