Uitzending
EenVandaag - 28-10-2019

28-10-2019

EenVandaag

197 x bekeken | 0 reacties
8
Kachelbranche wil meer regels voor oude en nieuwe kachels
Er moet een APK-keuring komen voor houtkachels. Dat vindt de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK). Vanaf 2020 gelden nieuwe richtlijnen, maar oude kachels vallen daar buiten. Bovendien wil de branche eisen voor installateurs en de schoorsteenveger.

Je kunt in Nederland namelijk zonder enige kennis van zaken een bedrijf oprichten en houtkachels installeren. Het is branchevereniging NHK een doorn in het oog. Een APK-keuring zou volgens Gert Kooij van de NHK kunnen helpen. "Er is niemand die het in de gaten houdt. Dat vinden wij hoogst bijzonder."

De frietkraam verdwijnt uit het straatbeeld
Door de komst van frietkramen konden arbeiders na de oorlog voor het eerst ook 'uit eten'. Nu staat de friettent vooral symbool voor verrommeling en ongezond eten. Onterecht, zeggen frietdeskundigen. "De frietkraam bracht ons veel meer dan vet en boter."

Ze verdwijnen in rap tempo uit ons straatbeeld: van de 2000 frietkramen die er 20 jaar geleden nog waren, is nog maar de helft over, stelt fastfood-auteur Ubel Zuiderveld.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 28 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie