Uitzending
EenVandaag - 29-10-2019

29-10-2019

EenVandaag

171 x bekeken | 0 reacties
6
'Not done' of zijn we te zuinig? Nederland gaat behoorlijk meer betalen aan de EU
Nederland gaat veel meer betalen aan Brussel, blijkt uit een plan van de Europese Commissie. Drie (oud-)Europarlementariėrs geven hun mening.

Het plan is dat Den Haag vanaf volgend jaar oplopend steeds meer gaat betalen. Dat bedrag gaat van 8 miljard volgend jaar, naar 13 miljard in 2027.

Er zit 800 miljoen in de 'grabbelton' van het Waddenfonds en niemand kan controleren of het goed wordt besteed
Het Waddenfonds mag 800 miljoen euro uitgeven, maar nulmetingen worden niet gedaan. De effecten monitoren en evalueren is daardoor onmogelijk. "Het is zeer onverstandig zoals het Waddenfonds nu opereert."

"In al die jaren is misschien een kwart van de 800 miljoen euro belastinggeld die in het fonds is gestoken, goed besteed", zegt Jan Paul van Soest. Hij is een van de leden van de Commissie Meijer die in 2007 het fonds bedacht. Inmiddels is het fonds een grabbelton geworden, waarin provincies, gemeenten, ondernemers en kunstenaars naar hartenlust en met succes hengelen naar subsidies.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 29 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie