Uitzending
EenVandaag - 19-10-2019

19-10-2019

EenVandaag

288 x bekeken | 0 reacties
8
Nederlandse Suzanne helpt vluchtelingen op Lesbos
De migratiecrisis lijkt groot en ver weg, maar dat is voor Suzanne geen reden zich afzijdig te houden. "Er is veel wat je wl kunt doen voor mensen die gevlucht zijn voor oorlog en geweld." Afgelopen week hielp ze mee in vluchtelingenkampen op Lesbos.

Net voor haar aankomst liep het nog uit de hand in vluchtelingenkamp Moria. Er brak brand uit in het kamp en een moeder en haar baby kwamen om. Protesten volgden. De leefomstandigheden in kamp Moria zijn ronduit slecht. Er is veel ongedierte, er zijn nauwelijks douches, te weinig slaapplaatsen en zelfs voedseltekorten. "Mensen zitten daar in een moeilijke situatie", vertelt Suzanne Ekel. "Maar als ze daar ook maar een heel klein beetje uitkomen dan zie je dat het mensen zijn zoals jij en ik die er ook het beste van willen maken."

Het groene dak wint aan populariteit: goed voor het milieu en fijn om op uit te kijken
Je platte dak omtoveren tot een groen dak met plantjes. Vooral in steden is het in opkomst. In het hele land liggen nog honderden kilometers plat dak te wachten om 'groen' te worden.

Het ziet er leuk uit, zo'n groen dak met kleurige planten en bloemen. En het zou ook nog eens goed zijn voor het klimaat. Geen wonder dat de populariteit snel groeit. Maar wat levert het nou precies op, en hoe maak je zelf een groen dak? Een aantal voordelen van, en tips voor, een groen dak op een rij.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 19 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie