Uitzending
EenVandaag - 24-5-2017

24-5-2017

EenVandaag

417 x bekeken | 0 reacties
6
Amsterdam maakt zich op voor finale tegen Man-United
Amsterdam maakt zich op voor finale tegen Man-United. Het museumplein en meer dan 200 andere locaties in Amsterdam maken zich op voor de Europa League-finale van Ajax tegen Manchester.

Formatie muurvast
Wat zijn de opties? Na een gesprek van drie uur gooide Alexander Pechtold gisteravond de deur dicht. Wat hem betreft is er geen coalitie met de ChristenUnie mogelijk en had onderhandelen met deze partij geen zin. Rutte's voorstel om alsnog met vier partijen om tafel te zitten had wat Pechtold betreft ook geen zin. Daarmee is de formatie in een impasse beland.

Trump in Brussel; hoe betrouwbaar is VS als bondgenoot?
Donderdag komen de leiders van de NAVO in Brussel bijeen en het zal voor veel van hen een spannende ontmoeting worden met hun nieuwe collega uit Amerika: Donald Trump. Trump heeft zich in het verleden kritisch uitgelaten over zijn collega's in Europa, met name op hun Defensie-uitgaven. En daar zal hij ook echt een punt van maken, zegt voormalig viersterren-generaal Jack Keane uit Amerika.

Manchester: moslimgemeenschap veroordeelt aanslag
De man die een bom liet ontploffen bij het concert van Ariana Grande in Manchester, is inmiddels geÔdentificeerd als Salman Abedi. Een jongen wiens ouders vanuit LibiŽ naar Engeland waren gevlucht voor het regime van Khadaffi.

Nieuwstrend: Groot Dictee stopt ermee
Het Nationaal Dictee der Nederlandse taal stopt, tot groot ongenoegen van veel twitteraars. Menigeen heeft regelmatig met een blocnote op schoot meegespeeld in de 26 jaar dat het programma bestaat. En dus boze reacties: 'Niemand die de kijker wat heeft gevraagd' , en komiek Diederik Smit 'alles wat met de eigen cultuur te maken heeft moet kennelijk weg'

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 24 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie