Uitzending
EenVandaag - 26-5-2017

26-5-2017

EenVandaag

524 x bekeken | 0 reacties
6
Onderzoek: 42 procent wil voldoen aan NAVO-norm
Nederland moet het defensie budget verhogen tot de NAVO norm van 2 procent van het BBP (Bruto Binnenlands Product). Dat vinden vier van de tien (42 procent) deelnemers aan een onderzoek van EenVandaag over de NAVO-top. Onder de achterban van de VVD (54 procent), PVV (50 procent), CDA (57 procent), SGP (75 procent) en Forum voor Democratie (67 procent) is de meeste steun voor het voldoen aan de NAVO-norm. Ex-minister Hans Hillen (CDA): politiek moet nu tot actie overgaan.

Misstanden in Thomashuis Tiel, slechte zorg
In het Thomashuis Tiel was jarenlang sprake van slechte zorg en oneigenlijk gebruik van pgb-gelden. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Familieleden van bewoners doen hun verhaal in de uitzending. Ook kreeg EenVandaag inzage in financiŽle stukken van het huis.

'Miljoenenschade' verwacht na dramatische fruitoogst
Fruittelers in het zuiden van Nederland verwachten een dramatische oogst dit jaar. De opbrengst zal op sommige plekken de helft tot wel driekwart lager uitkomen dan normaal. De Nederlandse Fruittelers Organisatie spreekt van een miljoenenschade.

Maakt de zalm na zestig jaar een grote comeback?
Na tientallen jaren van afwezigheid maakt-ie weer een comeback in ons land: de zalm. Er zwemmen al weer wat exemplaren in de Maas en de Rijn, maar zich voortplanten doet-ie toch vooral ver stroomopwaarts, in Duitsland, BelgiŽ en Frankrijk. Maar Nederlandse vissers en natuurorganisaties zijn nu bezig om de Atlantische zalm, net als vroeger, in Zuid-Limburg zijn geboortegrond terug te geven.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 26 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie