Uitzending
EenVandaag - 25-11-2010

25-11-2010

EenVandaag

2164 x bekeken | 0 reacties
7
Arrestatiebevel voor Nederlandse oorlogsmisdadiger
Vandaag heeft het Team Executie Strafvonnissen (TES) van het Openbaar Ministerie een Europees AanhoudingsBevel uitgevaardigd voor aanhouding van de oorlogsmisdadiger Klaas Carel Faber. Maar hoe kansrijk is zoín aanhoudingsbevel als Duitsland weigert haar onderdanen uit te leveren?

Radicalisering Belgische moslimjongeren
BelgiŽ werd deze week opgeschrikt door de geruchtmakende aanhouding van een terreurcel die klaar zou staan voor aanslagen op Belgische doelen. Waarbij ook drie Nederlanders van hun bed werden gelicht. De anti-terreuractie staat niet op zichzelf, volgens de Belgen. Onze zuiderburen worstelen met toenemende radicalisering van een deel van de moslimjongeren in de steden. EenVandaag nam poolshoogte in Antwerpen en stuitte op een radicale jongerenbeweging die nauwe banden heeft met de opgepakte terreurverdachten.

Prins Bernhard betrokken bij wapenhandel IndonesiŽ
Volgens historicus Gerard Aalders was Prins Bernhard omstreeks 1950 betrokken bij de wapenhandel in IndonesiŽ. Uit indirecte bewijzen heeft de onderzoeker van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) afgeleid dat de prins zich met de wapenhandel in IndonesiŽ bemoeide, met het doel de nieuwe regering daar ten val te brengen. In EenVandaag doet Aalders exclusief zijn verhaal.

Veteranen bezoeken jarig Suriname
Aan de vooravond van de viering van 35 jaar Surinaamse onafhankelijkheid op 25 november bezoekt een groep Nederlandse veteranen de voormalige Nederlandse kolonie. Duizenden Nederlandse dienstplichtigen waren voor de onafhankelijkheid in 1975 in Suriname gelegerd. Ze vormen de TRIS, de Troepenmacht in Suriname..

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 25 november door de AVRO en de TROS. Te gast was Gerard Aalders. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie