Uitzending
EenVandaag - 24-5-2022

24-5-2022

EenVandaag

213 x bekeken | 0 reacties
5
Jonge vluchtelingen krijgen na hun 18de vaak schulden en psychische problemen, Kinderombudsman wil dat ze langer begeleid worden
Hulp aan kinderen die zonder ouders naar Nederland zijn gevlucht, stopt meestal nadat ze 18 jaar worden. Kinderombudsman Margrite Kalverboer trekt aan de bel, want deze jongeren raken vaak in de problemen. Zij wil dat ze langer ondersteuning krijgen.

FinanciŽle en psychische problemen, het gebrek aan een sociaal vangnet en onvoldoende kennis van de taal. Het zijn een aantal problemen waar jonge vluchtelingen in ons land tegenaan lopen zodra ze volwassen worden.

Minder streng controleren op Schiphol zou tekort aan beveiligers deels kunnen oplossen
Het tekort aan beveiligers op Schiphol hoeft geen probleem te zijn. "Een aantal van de veiligheidsmaatregelen die we nu hebben zijn eigenlijk niet meer nodig", zegt hoogleraar Ira Helsloot, "maar we durven het niet los te laten."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 24 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten