Uitzending
EenVandaag - 18-3-2020

18-3-2020

EenVandaag

622 x bekeken | 0 reacties
6
Dit betekent de coronacrisis voor je portemonnee: 'Iedereen wordt getroffen'
De coronacrisis heeft een grote impact op de economie. Maar wat betekent dit voor de portemonnee van de consument? Volgens de directeur van het Nibud wegen besparingen niet op tegen de algemene financiŽle klappen die de samenleving moet opvangen.

Door sociale onthouding en veel thuisblijven zijn een aantal kosten voor de consument opeens weggevallen: een biertje in de kroeg, de tickets voor de Efteling en een nieuwe outfit voor de vijftigste trouwdag van opa en oma. Daarnaast zijn de benzineprijzen gedaald en hoeven veel mensen niet meer naar hun werk af te reizen.

Een corona-zelftest? Onzin, volgens deze longarts
Jezelf 'testen op corona' door je adem 10 seconden in te houden is volkomen zinloos, zeggen longartsen. Zij uiten zorgen over nepberichten die de ronde doen over het virus.

Hoewel al eerder ontkracht door deskundigen worden de berichten over een zogenoemde 'corona-zelftest' nog steeds doorgestuurd via WhatsApp en andere social media.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 18 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie