Uitzending
EenVandaag - Extra

Extra

EenVandaag

22-3-2020

| 154 x bekeken | 0 reacties
7
Besmetting in skigebieden
Oostenrijkse autoriteiten in het Zillertal roepen Nederlandse après-skigasten die in Gerlos en Mayrhofen zijn geweest op om hun gezondheid goed in de gaten te houden. Het coronavirus heeft in het gebied om zich heen gegrepen.

Een barman in het Oostenrijkse plaatsje Ischgl zou in zijn eentje verantwoordelijk zijn voor honderden besmettingen van wintersporters door heel Europa. Nu blijkt dat niet alleen Ischgl een besmettingsbron is, maar ook de bij Nederlanders populaire plaatsen Gerlos, Mayrhofen en Zell am Ziller.

Spanning op de werkvloer door coronavirus
"Wat is nu belangrijker: mijn gezondheid of het bedrijf?" Toen Annette bij haar baas vroeg of ze thuis mocht werken om het coronavirus, was het antwoord keihard: nee. Het conflict liep op en nu staat ze op non-actief.

De FNV is ervan geschrokken: bijna twee keer meer mensen bellen momenteel naar het contactcenter van de vakbond. Ongeveer de helft daarvan heeft vragen rondom het coronavirus, dat voor veel onrust en onzekerheid zorgt bij werknemers.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag met de titel Extra werd uitgezonden op zondag 22 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie