Uitzending
EenVandaag - 20-3-2020

20-3-2020

EenVandaag

187 x bekeken | 0 reacties
7
Arbeidsmigranten in distributiekantoren worden nauwelijks beschermd tegen corona
Arbeidsmigranten die in distributiekantoren werken, worden nauwelijks beschermd tegen corona. "Aan de poort moet je je temperatuur opnemen. Heb je koorts, dan mag je buiten de shift afwachten tot je weer vervoer terug hebt."

Ze werken in onze distributiecentra, zorgen dat onze supermarkten vol zijn en dat de webshops kunnen leveren: arbeidsmigranten. Deze mensen worden nu slecht beschermd tegen het coronavirus. "Deze groep heeft niet de prioriteit", zegt FNV vicevoorzitter Tuur Elzinga. Hij wil dat de overheid snel ingrijpt.

Actueel Jodi Klaver (82) maakt zelf mondkapjes: 'Zo houdt iedereen ook meteen 1,5 meter afstand'
Jodi Klaver zag in een EenVandaag-reportage hoe mensen in Hong Kong zelf mondkapjes maken. Intussen is ze zelf ook druk aan het naaien en draagt ze steeds als ze de straat op gaat een zelfgemaakt mondkapje. "Zo voel ik me een stuk veiliger."

In deze uitzending van EenVandaag was Tuur Elzinga te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 20 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie