Uitzending
EenVandaag - 17-3-2020

17-3-2020

EenVandaag

175 x bekeken | 0 reacties
5
Hoeveel vertrouwen hebben we in de corona-aanpak van premier Rutte en de overheid?
De steun voor premier Rutte is fors gestegen na de toespraak aan het volk van gisteravond. Ook is er veel vertrouwen in de aanpak van de overheid, die de premier in de toespraak presenteerde.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 22.000 leden van het Opiniepanel uitgevoerd na de toespraak. De premier legde daarin uit dat de overheid ervoor kiest om het coronavirus gecontroleerd te laten verspreiden onder de Nederlandse bevolking. Op deze manier wordt volgens Rutte niet iedereen tegelijkertijd besmet en raakt het zorgsysteem niet overbelast. Een groot deel bouwt dan groepsimmuniteit op zodat ouderen en zwakkeren zo goed mogelijk beschermd worden tegen het virus.

Wat doet een grote stad als Amsterdam in een crisis als deze?
Tijdens de huidige coronacrisis wordt er veel verwacht van onze bestuurders. Niet alleen van de landelijke, ook van de lokale. Hoe gaat de burgemeester van Amsterdam, de grootste stad van ons land, daar mee om? Een interview met Femke Halsema.

Zondagmiddag kondigde het kabinet aan dat de cafés, restaurants, coffeeshops en scholen dicht moeten. Femke Halsema fietste 's avonds door een stille, lege stad naar huis. Vandaag stuurde de burgemeester een brief over de nieuwe coronamaatregelen naar alle Amsterdammers.

In deze uitzending van EenVandaag was Femke Halsema te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 17 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie