Uitzending
EenVandaag - 19-3-2020

19-3-2020

EenVandaag

166 x bekeken | 0 reacties
6
Privťklinieken helpen ziekenhuizen in de coronacrisis, maar willen wel compensatie
Hoe meer mensen met corona in het ziekenhuis belanden, hoe meer personeel, mondkapjes en apparaten er nodig zijn om hen te behandelen. Privťklinieken helpen door hun spullen te schenken aan de ziekenhuizen die dat nodig hebben.

Beschermingsmateriaal, zoals mondkapjes vliegt er doorheen nu in de Nederlandse ziekenhuizen steeds meer coronapatiŽnten belanden. Ook op apparatuur en zorgmedewerkers staat daardoor veel druk. De branchevereniging voor zelfstandige klinieken, ZKN, wil helpen. "Als we samen creatief denken, zijn we in staat om grootse dingen te doen", zegt ZKN-bestuurslid Bram ter Harmsel.

Wat vinden zzp'ers van de nieuwe coronamaatregelen?
Ondernemers zijn positief over het pakket noodmaatregelen van het kabinet (87 procent). Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag onder 2300 ondernemers en zzp'ers. Toch denkt maar de helft dat het hen voldoende financiŽle steun gaat bieden.

Het kabinet presenteerde dinsdag een omvangrijk pakket met maatregelen om bedrijven en zelfstandigen te ondersteunen in de coronacrisis. Voor velen is dit hard nodig. Zonder die steun verwachten 6 van de 10 ondervraagde ondernemers (61 procent) de komende maanden in meerdere of mindere mate financiŽle problemen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 19 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie