Uitzending
EenVandaag - 17-9-2020

17-9-2020

EenVandaag

203 x bekeken | 0 reacties
6
Waar bergen we zware criminelen op?
Minister Dekker voor Rechtsbescherming gaat nieuwe, extra beveiligde bajesafdelingen openen voor zware misdadigers. De keiharde drugscriminaliteit dwingt hem ertoe. "We willen voorkomen dat deze boeven hun zaakjes in detentie voortzetten."

Afgelopen maart opende zo'n speciale Afdeling Intensief Toezicht (AIT) voor twaalf zware jongens in Leeuwarden. Aankomend voorjaar opent de Dienst JustitiŽle Inrichtingen een tweede in de gevangenis van Krimpen aan de IJssel. "En er wordt zelfs al nagedacht over een derde plek", vertelt minister Dekker. De Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, waar 18 zware gedetineerden in een geÔsoleerd en gecontroleerd regime zitten, heeft de grenzen van zijn capaciteit ruimschoots bereikt.

Biden waarschuwt Johnson over loslaten Brexit deal
De democratische presidentskandidaat Joe Biden verdedigt in een tweet het vredesakkoord in Ierland dat in 1998 werd gesloten. Verslaggever Tom van 't Einde: "Biden probeert de Ierse stem in de VS voor zich te winnen, die in 2016 naar Trump ging."

In deze uitzending van EenVandaag was Sybilla Dekker te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggrť en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 17 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee