Uitzending
EenVandaag - 11-2-2021

11-2-2021

EenVandaag

145 x bekeken | 0 reacties
5
De GGD gaat meer kinderen testen: hoe gaat dat?
De basisscholen zijn weer open, tot grote opluchting van veel ouders en kinderen. Maar er zijn ook zorgen vanwege de Britse coronavariant die voor kinderen besmettelijker is. Reden genoeg om ook hen vaker te testen.

De 11-jarige Charlotte heeft samen met haar moeder een afspraak voor een coronatest bij de GGD in Rotterdam. En ze ziet behoorlijk op tegen al dat gewroet in haar mond en neus. "We laten ons testen omdat er een coronageval in de familie is", vertelt haar moeder. "We willen zeker weten dat niemand anders het te pakken heeft. Zeker nu de kinderen weer naar school mogen. Maar Charlotte vindt het wel een beetje spannend."

Gebruik je boeren verstand: draag een helm bij het schaatsen
Het ijs lonkt voor iedereen die van schaatsen houdt. Maar de meesten van ons zijn ongetraind en natuurijs is onvoorspelbaar. "Zet een helm op en draag polsbeschermers", roept kinderchirurg Roel Bakx van het Amsterdam UMC op.

"Daarmee voorkom je dat je naar de spoedeisende hulp moet komen", zegt kinderchirurg Bakx, die ook verbonden is aan de stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 11 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie