Uitzending
EenVandaag - 17-10-2020

17-10-2020

EenVandaag

162 x bekeken | 0 reacties
7
Perspectief bieden met de hamer en de dans
Naast strengere maatregelen presenteerde het kabinet afgelopen week een nieuwe routekaart, die ons perspectief moet bieden. Volgens econoom Arnoud Boot is dat niet genoeg. "De kaart helpt wel iets, maar zegt niet of de situatie onder controle is."

De routekaart laat zien in welke fase we ons bevinden, en welke maatregelen daarbij nodig zijn - van waakzaamheid in fase 1 tot een lockdown in fase 5. "Maar burgers en ondernemers willen zekerheid en stabiliteit. We hebben een systeem nodig dat bijstuurt, dat voorkomt dat we van lockdown naar lockdown hobbelen." Volgens Boot wordt uit de huidige routekaart niet duidelijk hoe we voorkomen dat de situatie opnieuw uit de hand loopt, nadat de regels zijn versoepeld.

Koning terug van vakantie
Een weekje naar Griekenland met de privéjet: het leek de koning vrijdag nog een goed idee, maar Nederland dacht daar anders over. Willem-Alexander, Máxima en de drie kinderen keerden zaterdag al terug, al is de discussie daarmee nog lang niet voorbij.

In deze uitzending van EenVandaag was Arnoud Boot te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 17 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee