Uitzending
EenVandaag - 14-5-2020

14-5-2020

EenVandaag

221 x bekeken | 0 reacties
7
Vakbond FNV spant kort geding aan over meerpersoonscellen
Gevangenispersoneel en gedetineerden maken zich al langer zorgen over het coronavirus. Vooral de meerpersoonscellen worden gezien als een brandhaard. Vakbond FNV spant een kort geding tegen de staat aan om sluiting van die cellen af te dwingen.

Op 3 juni staat Yntse Koenen van vakbond FNV detentiepersoneel voor de rechter. De bond wil dat het ministerie van Veiligheid en Justitie zo snel mogelijk stopt met mensen op te sluiten in meerpersoonscellen. Ruim 80 procent van de leden van de bond heeft dat in een enquête aangegeven.

Nieuwe tentoonstelling over het leven in coronatijd
Hoe beleven de inwoners van Amsterdam de coronacrisis? Daarover gaat de digitale expositie 'Corona in de stad' van het Amsterdam Museum. Inwoners stuurden teksten, foto's, GIF'jes en audiofragmenten in over hun meest gedenkwaardige 'coronamomenten'.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 14 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie