Uitzending
EenVandaag - 19-5-2020

19-5-2020

EenVandaag

156 x bekeken | 0 reacties
7
Kortgeding sportschool tegen de Staat
Sportschool BigGym had alles voor elkaar: apparaten op afstand, goeie luchtverversing en zelfs corona-opzichters die toezien op de regels. Toch mag de fitnessbranche niet openen. BigGym vindt dit onrechtmatig en stapt daarom naar de rechter.

En dat zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor de hele branche. Mocht de rechter BigGym morgen in het gelijk stellen, dan kan advocaat Lex de Jager die BigGym vertegenwoordigd, zich niet voorstellen 'dat het voor andere sportscholen anders zou liggen'. De hele branche, bestaand uit 4000 sportscholen, snapt niet dat zij achterblijven in de besluitvorming. Waarom de rechter zou moeten besluiten dat ze wel open moeten? Vier redenen op een rij.

Tweede Kamer weer van start
Langzaam start de Tweede Kamer weer op: Kamerleden mochten vandaag weer fysiek vergaderen in 'coronaproof' zalen. Ook het debat zal weer gaan over meer dan alleen het coronavirus. Zo zag 'de eerste dag terug' er vandaag uit.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 19 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie