Uitzending
EenVandaag - 12-5-2020

12-5-2020

EenVandaag

196 x bekeken | 0 reacties
5
Dit Duitse dorp zou gesloopt worden, maar toch niet
Het dorp Morschenich, net over de grens bij Kerkrade, moest wijken voor bruinkoolwinning. Inwoners werden uitgekocht, maar omdat er energiewinning uit kolen inmiddels wordt afgebouwd en natuurbeschermers met succes procedeerden, blijft het toch bestaan.

Gemeenteraden vergaderen digitaal en dat valt niet altijd mee
Digitaal vergaderen in gemeenteraden: sinds kort mag het, en het levert een hoop nieuwe dilemma's op. Mag je bijvoorbeelden roken en drinken als je vanuit huis vergadert?

Sinds kort mogen gemeenteraden digitaal vergaderen en dat loopt lang niet overal op rolletjes. Roderik van Grieken is debatexpert en heeft al veel online vergaderingen gezien. "Wat het vaakst misgaat, is dat mensen zich niet realiseren dat ze continu in beeld zijn. Je ziet ze regelmatig gapen en neuspeuteren." En misschien nog wel belangrijker: "Je mist de spanning, je moet elkaar in de ogen kunnen kijken, ruiken, voelen, om elkaar te begrijpen en om je punt overtuigend te brengen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 12 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie