Uitzending
EenVandaag - 15-5-2020

15-5-2020

EenVandaag

163 x bekeken | 0 reacties
7
Een dagje uit na 1 juni - hoe ziet dat eruit?
Uitbreiding van het takenpakket voor de zaalwachten in Nederlandse musea: behalve bewaken en informeren moet er vanaf 1 juni ook ontsmet worden. En niet zo'n beetje ook: na ťlke bezoeker. Zo ziet een dagje uit er na 1 juni uit.

Vanaf 1 juni mogen de musea en bioscopen weer open, nadat ze meer dan twee maanden waren gesloten in verband met de corona-uitbraak. Er gaat veel veranderen. "Gewoon aan de kassa een kaartje kopen bij museum na 1 juni kan niet meer in Nederland," zegt Jan Hovers. Hij is directeur van het Zaans Museum, dat de rijke industriŽle geschiedenis van de Zaanstreek belicht. "Je moet van te voren online reserveren en dan krijg je een timeslot toebedeeld. Maximaal 100 mensen mogen nog maar tegelijk naar binnen."

Recordaantal coronabesmettingen in BraziliŽ
Terwijl president Bolsonaro blijft beweren dat corona niet veel meer dan een griepje is, worden er in BraziliŽ verticale graven gebouwd om het aantal doden aan te kunnen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 15 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie