Uitzending
EenVandaag - 9-5-2020

9-5-2020

EenVandaag

152 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe is het nu in de door corona getroffen brandhaard Bergamo?
De schokkende beelden van het militaire konvooi die doodskisten Bergamo uitreed gingen de hele wereld over. Er was in de stad geen plek meer voor het hoge aantal coronasterfgevallen. Bewoners willen nu antwoorden.

Bergamo was het epicentrum van de Europese corona-uitbraak. Na bijna 2 maanden lockdown mogen de inwoners van de zwaargetroffen stad weer naar buiten. Het is ook het moment dat nabestaanden zich beginnen af te vragen waarom hun stad zo zwaar getroffen is.

Bioscopen komen met plan om weer open te gaan
Vanaf 1 juni mogen we -als alles goed gaat- weer naar de film. Dit zal een hele andere ervaring worden dan we gewend waren. "Het is een heel katerig gevoel om onze bezoekers straks via de nooduitgang te zien vertrekken."

Looproutes, spatschermen en de nooduitgang die dienst moet gaan doen als 'gewone' uitgang: het zijn maatregelen die Filmhuis Bussum neemt om weer bezoek te kunnen ontvangen. De maatregelen zijn nodig, maar doen directrice Janine Beulink ook een beetje pijn. "Na een heftige film willen mensen in het café ook even napraten. Of na een vrolijke film die ervaring met elkaar delen en dat gaat nu niet."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 9 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie