Uitzending
EenVandaag - 11-5-2020

11-5-2020

EenVandaag

166 x bekeken | 0 reacties
7
Advocaten komen uit protest tegen coronabeperkingen niet naar zittingen in proces tegen moordbende Taghi
Moordverdachten die worden geweigerd in de rechtszaal en advocaten die slechts een deel van de liquidatiezaak kunnen volgen. Raadslieden in het Marengo-proces zijn woedend over coronarestricties van de rechtbank Amsterdam: "Dit is geen eerlijk proces."

Vijf advocaten van het bekende advocatenkantoor Ficq & Partners zullen daarom uit protest niet aanwezig zijn bij een tussentijdse zitting in het geruchtmakende moordproces rond de hoofdverdachten Ridouan Taghi en Saïd Razzouki. "Dat betekent dat onze stemmen even staken. Dit is in strijd met de wet. Ik vind het een onvoorstelbare beperking van de mogelijkheden die je als advocaat hebt. En zo kan ik domweg niet werken", zegt advocaat Bénédicte Ficq.

Onderhandelingen over brexit gaan ook tijdens corona door
Vandaag begint de derde onderhandelronde voor een handelsdeal tussen het VK en de EU. De coronacrisis zou Boris Johnson goed uit kunnen komen: "Alle brexitschade kan straks onder het coronatapijt geveegd worden," zegt onderhandelexpert Christiaan Nelisse.

Tweehonderd onderhandelaars waren present, van de EU en het Verenigd Koninkrijk elk honderd. In elf verschillende groepjes discussieerden ze over verschillende deelonderwerpen en de hoofdonderhandelaars liepen soms van de ene groep naar de andere. Tijdens de lunch werden de stellingen even verlaten en was er ruimte voor een wat informeler praatje, vaak zo essentieel om iets voor elkaar te krijgen in onderhandelingen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 11 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie