Uitzending
EenVandaag - 10-5-2020

10-5-2020

EenVandaag

150 x bekeken | 0 reacties
7
De rechtbanken starten weer op
Strafzaken werden 2 maanden lang vooral op afstand behandeld. Nu de rechtbank en gerechtshoven weer opengaan, kampt de 'anderhalvemeterrechtspraak' met forse achterstanden. Vooral in straf- en familiezaken: "Die gaan we nu versneld oppakken."

Dat zegt Robine de Lange, rechtbankpresident in Rotterdam. Haar rechtbank is inmiddels 'coronaproof'. Vrijwel overal zijn schermen van plexiglas bevestigd, er zijn extra zittingszalen gecreŽerd in vergaderruimtes die niet worden gebruikt en stickers herinneren bezoekers aan de afstandsregel.

Morgen gaan de scholen open, hoe gaat het op de basisschool?
Morgen gaan de basisscholen weer open en mogen mensen met een contactberoep weer aan de slag. Voor de familie Wolbers-Rudelsheim betekent dat eindelijk een beetje rust en regelmaat, terwijl op school juist druk voorbereidingen worden getroffen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zondag 10 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie