Uitzending
EenVandaag - 14-6-2022

14-6-2022

EenVandaag

252 x bekeken | 0 reacties
7
Ook een groot tekort aan buschauffeurs, maar Jules kan niet wachten om te beginnen
Door gecancelde lijndiensten kunnen een hoop mensen niet meer met het openbaar vervoer naar werk, de winkel of op bezoek. Het tekort aan chauffeurs wordt op veel plekken in de maatschappij gevoeld, ook bij vervoerders en opleiders.

Wesley Van Heugten is mede-eigenaar van rijschool MobiWerk en vertelt hoe de personeelstekorten ook zijn sector treffen.

Maria ontvluchtte Oeganda vanwege haar geaardheid, maar wordt afgewezen door IND: 'Hoe kan ik bewijzen dat ik lesbisch ben?'
De 26-jarige Maria vluchtte 4 jaar geleden naar Nederland, omdat haar leven als lesbische vrouw onmogelijk werd in Oeganda. Maar ze kon de Nederlandse immigratiedienst niet overtuigen van haar geaardheid. "Hoe kon ik dat bewijzen?" vraagt ze zich af.

"Als ik in Oeganda zou blijven zou ik geen baan kunnen vinden. Ik zou mishandeld kunnen worden en mijn familie zou mij verstoten", zegt de 26-jarige Maria. Dat is niet haar echte naam, en ze wil ook niet in beeld omdat ze bang is voor represailles uit haar thuisland.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 14 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten