Uitzending
EenVandaag - 13-6-2022

13-6-2022

EenVandaag

315 x bekeken | 0 reacties
4
Angst van boeren dat land als dure bouwgrond wordt doorverkocht door overheid vaak onterecht
Boeren vrezen dat de landbouwgrond die de overheid goedkoop van hen koopt vervolgens veel meer zal opleveren als bouwgrond. Maar dat is niet helemaal waar, zeggen deskundigen. Het wordt in veel gevallen zelfs minder waard.

"Voor de meeste gronden geldt natuurlijk dat er nooit woningen gaan komen en dat zo'n prijsstijging daar niet aan de orde is", zegt directeur Jan Fokkema van de branchevereniging voor projectontwikkelaars.

Witwassen niet enige vorm van criminaliteit op vakantieparken: 'We zien daar heel veel vormen van ondermijning'
Criminelen gebruiken vakantieparken om geld wit te wassen. Ze worden ook gebruikt voor drugshandel- en productie, illegale prostitutie, arbeidsuitbuiting en als verblijf voor rondtrekkende bendes, vertelt adviseur criminaliteitspreventie Lienke Hutten.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 13 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten