Uitzending
EenVandaag - 14-6-2010

14-6-2010

EenVandaag

844 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe beleven de Nederlanders en de Denen de wedstrijd?
De wedstrijd Nederland-Denemarken wordt door veel voetbalfans gezamenlijk bekeken.
Ook Sylvia gaat samen met haar vriendinnen om één uur richting café de Plak in Utrecht om daar met vrienden de wedstrijd te zien. Bij het Deense bedrijf Maersk kijken tien werknemers, eveneens gezamenlijk, in spanning naar deze wedstrijd. Wie zal er gaan winnen?

Nederland tijdens de voetbalwedstrijd
Nederland wacht in spanning op de eerste wedstrijd van Oranje die vanmiddag gespeeld wordt. Scholen stellen lessen uit, werknemers nemen vrij of kijken gezamenlijk in de kantine. Maar niet iedereen zit vanmiddag voor de tv. Wat doen de mensen die niet naar de wedstrijd Nederland-Denemarken kijken?

Limburgse CDA'ers praten over zetelverlies
Het CDA kreeg vorige week forse klappen. Van de 41 kamerzetels bleven er 21 over. Vooral in Limburg, van oorsprong het katholieke CDA-bolwerk, moesten de christen-democraten met lede ogen aanzien dat de kiezer naar de PVV ging. Op de boerderij van CDA-Kamerlid Ger Koopmans kwamen Limburgse CDA'ers bijeen om te praten over het verlies. Waarom kiezen Limburgers voor Wilders, hoe moet het verder en vooral moet het CDA willen regeren met de PVV.

Met de WK-serie 1V United
Nederland tegen Denemarken. EénVandaag kijkt deze wedstrijd met Songelwa, een sportieve Zuid-Afrikaanse meid die door voetbal het uitzichtloze leven in de townships is ontvlucht. In haar buurt is zij nu een rolmodel en helpt andere jongeren, door sport, aan een nieuwe, betere toekomst te bouwen. Tijdens het WK speelt haar buurt de poulewedstrijden na. Het 1V United-team speelt mee in de schaduwwedstrijd Nederland-Denemarken.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 14 juni door de AVRO en de TROS. Te gast was Ger Koopmans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie