Uitzending
EenVandaag - 12-6-2010

12-6-2010

EenVandaag

881 x bekeken | 0 reacties
4
Het schaakspel is begonnen
Met de aanstelling van VVD'er Uri Rosenthal als informateur, is het 'schaakspel' rondom de kabinetsformatie begonnen. Maar waarom hebben we een informateur nodig? Jan Vis, hoogleraar staatsrecht en als informateur betrokken geweest bij de formatie van het Paarse kabinet, doet samen met Rinus van Schendelen, informateur voor Leefbaar Rotterdam tijdens de collegevorming in Rotterdam, een boekje open over de spelregels en de krachtsverhoudingen binnen de formatiebesprekingen. In EénVandaag de do's en don'ts van een rol als informateur voor het kabinet.

Wordt Oranje ooit wereldkampioen?
Het wereldkampioenschap voetbal is gisteren van start gegaan. Komende maandag beginnen de mannen van Bert van Marwijk aan hun eerste WK-duel. Nu het WK is begonnen, rijst de vraag: waarom heeft Nederland het WK nog nooit gewonnen en wat heeft Oranje nodig om dat dit jaar wel te bereiken?

WK-serie: 1V United:
Over hoop, verdeeldheid, racisme, maar vooral over voetbal en oranje
Het verhaal van Sizakele: een dakloze jongen die de armoede is ontvlucht. Voor het WK Voetbal zijn de daklozen Kaapstad uitgejaagd. Sizakele laat zien waar de daklozen nu verblijven.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 12 juni door de AVRO en de TROS. Te gast waren Jan Vis en Rinus van Schendelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie