Uitzending
EenVandaag - 18-6-2010

18-6-2010

EenVandaag

1199 x bekeken | 0 reacties
5
Hollands glorie in de Golf van Mexico
De Amerikaanse president Obama stelde naar aanleiding van de milieuramp in de Golf van Mexico oliemaatschappij BP verplicht om 20 miljard te storten in een fonds voor de bestrijding van de ramp. Het geld wordt door de staat gebruikt om de gevolgen van de olieramp te bestrijden. Geld waar onder andere twee Nederlandse bedrijven, die ter plaatse gaan helpen, mee betaald gaan worden.

Ouders moeten kinderen waarschuwen voor drank
Het Trimbosinstituut roept ouders, samen met antirookorganisatie Stivoro, op om vooraf afspraken te maken met hun kinderen over alcoholgebruik en roken. De organisaties denken dat de kans op problemen dan kleiner wordt. Maar heeft een dergelijke campagne wel zin? Een gesprek met het Trimbos-instituut en jongerencoach Keith Bakker wordt gevraagd naar zijn mening over dit initiatief.

Op zoek naar nieuw Hollands erfgoed
De Werelderfgoederen houden dit weekeinde in Nederland voor de eerste keer het Nationale Werelderfgoed Weekend. We hebben er acht, maar wat betekent het nu eigenlijk om werelderfgoed te zijn? Voor het eerst in vijftien jaar mocht Nederland de afgelopen maanden nieuwe natuur en cultureel erfgoed aandragen om in aanmerking te komen voor een plaatsje op de lijst van Unesco. De inschrijvingsdatum is inmiddels verstreken en rond Prinsjesdag wordt de uitslag bekend gemaakt. Op zoek naar 'nieuw' Hollands erfgoed.

Wat gebeurde er met Felipe?
Eind vorig jaar zocht Jeugdzorg de veertienjarige Felipe op bij zijn pleegmoeder om hem mee te nemen. Volgens Jeugdzorg moest Felipe onderzocht worden, en dus onder hun hoede ondergebracht worden. Een half jaar later: Wat gebeurde er tot nu toe met Felipe? Het resultaat is nogal bedroevend.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 18 juni door de AVRO en de TROS. Te gast was Keith Bakker.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie