Uitzending
EenVandaag - 11-6-2010

11-6-2010

EenVandaag

831 x bekeken | 0 reacties
4
Gaat Nederland echt imagoverlies lijden?
De verkiezingen zijn achter de rug en dat de PVV een grote zetelwinst heeft geboekt, is bekend. Gisteren kwam uit de resultaten van de enquête van het EenVandaag Opiniepanel naar voren dat de VVD-achterban hun grootste partij graag in een coalitie ziet met de PVV. Bernard Wientjes, voorman van werkgeversorganisatie VNO-NCW liet in het Financiële Dagblad optekenen 'bang te zijn voor imagoverlies van Nederland in het buitenland' als de PVV gaat meeregeren.

Hocus Pocus, de magische voetbalhit
Negenendertig jaar oud maar inmiddels weer razend populair. Het nummer Hocus Pocus uit 1971 van de Nederlandse rockband Focus wordt gebruikt in de WK 2010 reclame van Nike. De commercial is ontzettend populair en inmiddels al meer dan veertien miljoen keer bekeken op Youtube. Wat vinden de oud-bandleden van Focus ervan dat hun nummer nu gebruikt wordt in de internationale Nike reclame?

Hoe groot is het vertrouwen in Oranje?
Het WK Voetbal gaat van start met de wedstrijd Zuid-Afrika-Mexico.
In totaal strijden 32 landen de aankomende weken om de Wereldcup. De grote vraag in Nederland is: hoe gaan de Oranje spelers het doen? EenVandaag vroeg het Opiniepanel hoeveel vertrouwen zij hebben in de prestaties van Oranje en de kwaliteiten van Bert van Marwijk.

1V United: De elftalpresentatie
1V United: een team, speciaal voor het WK gevormd en bestaand uit de nieuwe generatie Zuid-Afrikanen. Met rijk en arm, blank en zwart, jongen en meisje, in één team. Door hun ogen tonen we het WK voetbal en het nieuwe Zuid-Afrika.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 11 juni door de AVRO en de TROS. Te gast was Bernard Wientjes.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie