Uitzending
EenVandaag - 21-6-2010

21-6-2010

EenVandaag

875 x bekeken | 0 reacties
5
Bolkestein en Vermeend over Paars-plus
Informateur Rosenthal onderzoekt de mogelijkheid van een zogenaamd Paars-plus kabinet. Vandaag praat hij met de fractieleiders van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. EénVandaag blikt samen met Frits Bolkestein en Willem Vermeend terug op Paars-1. Wat vinden zij van een mogelijk Paars-plus kabinet?

Frans elftal in de misère
Het Franse nationale elftal, eens de trots van de Franse natie, gedraagt zich als een stel verwende jongens. Na het wegsturen van de spits Anelka door de coach besloten ze notabene in staking te gaan. Hoe kan het dat zeer goed betaalde professionals een dergelijk gedrag vertonen?

Patrick Moore over kernenergie
Kernenergie verdeelt mensen tot op het bot. Voor of tegen. Het nieuwe kabinet zal-net als de Zweden, die vorige week besloten tot de bouw van meerdere centrales- moeten gaan beslissen of we een tweede kerncentrale gaan bouwen of ons geld gaan stoppen in wind, zonne- of bio-energie.
Patrick Moore heeft zijn keuze al gemaakt. Hij is één van de oprichters van Greenpeace maar inmiddels groot voorstander van kernenergie. Hij reist de wereld rond om zijn verhaal te doen, dit tot groot ongenoegen van zijn oude actie vrienden.

Pensioengerechtigden vogelvrij na akkoord
Is er straks nog wel genoeg geld voor alle pensioenen? Die vraag wordt steeds belangrijker nu blijkt dat voor elke euro pensioen die uitgekeerd wordt, maar 98 cent binnenkomt. Bovendien stijgt het aantal ouderen en daalt het aantal werkenden. De bodem van de pensioenfondsen komt dus snel in zicht en daarom moet het systeem volledig op de schop, zegt De Nederlandsche Bank.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 21 juni door de AVRO en de TROS. Te gast waren Frits Bolkestein en Willem Vermeend.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie