Uitzending
EenVandaag - 10-6-2010

10-6-2010

EenVandaag

737 x bekeken | 0 reacties
5
Welke coalitie ziet de achterban het liefst?
De uitslag van de verkiezingen is duidelijk. Beloftes van de partijen aan de kiezer moeten nu waargemaakt worden. Maar in welke coalitie kan dit het best volgens de achterban van de partijen? EenVandaag vroeg het de leden van het Opiniepanel.

Moslims over winst PVV
Wat vindt de moslimgemeenschap van de zege van Geert Wilders? Gisteren behaalde de PVV, die bekend staat om zijn standpunten rond immigratie, 24 zetels. EenVandaag peilt de eerste reacties van moslims in Nederland. De grootste winst boekt de PVV in Rucphen (Noord-Brabant).

Feest en verdriet in Den Haag
Grote winsten en teleurstellende verliezen gisterenavond in Den Haag toen de uitslag van de verkiezingen bekend werd. Hoe worden vandaag de wonden gelikt en de overwinning gevierd? Een overzicht van de stemming in Den Haag.

Rucphen stemt massaal op de PVV
Veertig procent van de stemmen haalde Geert Wilders gisteren in Rucphen. De PVV werd in de gemeente met afstand de grootste partij. Waarom hebben de Ruchpenaren zo massaal gestemd op de PVV? Tijdens de Europese verkiezingen haalde de partij bijna 35 procent. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 scoorde de PVV in Rucphen 15 procent van de stemmen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 10 juni door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie