Uitzending
EenVandaag - 9-6-2010

9-6-2010

EenVandaag

826 x bekeken | 0 reacties
3
Twijfel tot in het stemhokje
De zwevende kiezer speelt een belangrijke rol tijdens deze verkiezingen. Gisteren wist een groot deel van de Nederlandse stemmers nog niet op wie er gestemd gaat worden. Vanavond in EenVandaag: waarom wordt er zo getwijfeld? En wat geeft de doorslag om op een partij te gaan stemmen?

We volgen meerdere zwevende kiezers. Konden ze uiteindelijk besluiten op wie ze gaan stemmen? En hoe zijn ze tot die keuze gekomen?

Werken de campagnestrategieŽn wel?
Met ongeveer drie miljoen zwevende kiezers gaan de campagnes van de politieke partijen door totdat alle stemmen zijn uitgebracht. Deze verkiezingen is alles uit de kast gehaald om de gunst van de kiezer te krijgen.

Vanavond in EenVandaag antwoord op de vraag of alle campagnestrategieŽn wel echt stemmen binnenhalen. Waarom laten politici zich verleiden tot dingen die op het eerste gezicht niets met politiek te maken hebben?

Wat doet Balkenende op de laatste campagnedag?
Nog een debat, interviews, radio-optredens, flyeren en etentjes. De laatste twee campagnedagen van Jan-Peter Balkenende zitten helemaal volgeboekt met activiteiten. EenVandaag volgde de demissionair minister-president. Hoe beleefde Jan Peter Balkenende de laatste campagne-uren van deze verkiezingen?

Nederland gaat vandaag voor de tweede keer dit jaar naar de stembus. Vanavond laat weten we wie de winnaars, en wie de verliezers zijn.

Wat stemt gemeente Hengelo?
Hengelo (Ov.) is de gemeente die in 2006 nagenoeg dezelfde verkiezingsuitslag had als de landelijke. EenVandaag staat vandaag in een Hengelo'se wijk bij een stembureau.We vragen de kiesgerechtigden daar naar hun uitgebrachte stem. Tijdens de uitzending van vanavond presenteren wij de uitslag van deze exit-poll.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 9 juni door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie