Uitzending
EenVandaag - 8-6-2010

8-6-2010

EenVandaag

1064 x bekeken | 0 reacties
5
Paarlberg schuldig bevonden aan witwassen
Jan-Dirk Paarlberg is schuldig aan het witwassen van 17 miljoen euro. Dat oordeelde de rechtbank in Haarlem vandaag. Het gaat om 17 miljoen euro die Willem Holleeder van de zakenman Willem Endstra heeft afgeperst. Paarlberg moet hiervoor 4,5 jaar de cel in.

Wat staat Joran in Peru te wachten?
'Mens-onterend', 'horrorgevangenis' en 'hel op aarde'. Zo worden de Peruaanse gevangenissen de afgelopen tijd in de media aangeduid. Nu Joran een bekentenis zou hebben afgelegd is de kans groot dat hij in een Peruaanse gevangenis een straf moet uitzitten. Peter Middelkoop, directeur van stichting Epafras, is meerdere keren in de gevangenissen van Peru geweest om Nederlandse veroordeelden te bezoeken. Hij vertelt hoe het leven in een Peruaanse gevangenis is.

Hoe deden de lijsttrekkers het tijdens het 1V debat?
Debatdeskundige John Bijl analyseerde de debattechnieken van de lijsttrekkers. Jan Peter Balkenende debatteerde met Mark Rutte over de economie, Job Cohen trof Geert Wilders in het debat over integratie en Emile Roemer en Femke Halsema hadden het over de toekomst van de sociale zekerheid in ons land.

Hengelo bereidt zich voor op de verkiezingsdag
De Overijsselse gemeente Hengelo is dit jaar de politieke barometer voor de rest van Nederland. De uitslag van de verkiezingen in 2006 was vrijwel exact hetzelfde als de landelijke. EenVandaag is in Hengelo om de opbouw van de stembureaus te volgen en blikt vooruit op de verkiezingsdag.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 8 juni door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie