Uitzending
EenVandaag - 17-7-2021

17-7-2021

EenVandaag

191 x bekeken | 0 reacties
6
Overstromingen in Venlo
Langzaam maar zeker trekt de watermassa die eerder in België, Duitsland en Zuid-Limburg heeft huisgehouden, in noordelijke richting. Op sommige plekken is de situatie kritiek, dus wordt alles op alles gezet de schade te beperken.

Nu de piek van water in Maastricht voorbij is, kampt veiligheidsregio Limburg Noord met extreem hoge waterstanden. De piek is afgevlakt en er wordt verwacht dat de hoge waterstand tot zeker zondagavond aan zal houden in Venlo en Roermond. Vanuit het crisiscentrum in Venlo wordt de aanpak van de crisis gecoördineerd.

Ramptoerisme in Limburg
Hij heeft zijn handel al vol aan de crisis zelf: Burgemeester Scholten van Venlo, dus op ramptoeristen zit hij al helemaal niet te wachten. "Het maakt ons werk zo ontzettend moeilijk, terwijl wij alles op alles zetten om de schade te beperken."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 17 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie