Uitzending
EenVandaag - 16-7-2021

16-7-2021

EenVandaag

231 x bekeken | 0 reacties
6
'Liever een overstroming dan een hogere dijk', vinden ze in dit dorp in Limburg
Het gaat om de kleinste dijk van Nederland, maar toch mocht ie van de bewoners van Kessel absoluut niet opgehoogd worden. En zelfs nu het water over het land klotst, vinden ze dat nog steeds. "Dit gebeurt maar één keer in de 10 jaar."

Het was een strijd die maar liefst 2 jaar duurde, maar uiteindelijk trokken de inwoners van Kessel aan het langste eind.

Problemen bij tonen vaccins in de CoronaCheck-app: Martin is volledig gevaccineerd, maar dat staat er niet
Er zijn problemen met het tonen van een vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app van de GGD. Martin wil naar Frankrijk op vakantie, maar zijn prikken staan op 1 datum, waardoor het lijkt alsof hij niet volledig is gevaccineerd.

Met de dood van Peter R. de Vries gaat 'een motor' verloren voor cold cases: 'Hij heeft ze op de kaart gezet'
Een week na de moordaanslag op zijn leven, is Peter R. De Vries op 64-jarige leeftijd overleden aan zijn verwondingen. Misdaadjournalist, adviseur van een kroongetuige, maar bovenal anker voor nabestaanden van cold cases. "Hij heeft ze op de kaart gezet."

Als nabestaande van een onopgeloste moord en bestuurslid van de Federatie Nabestaanden Geweldsmisdrijven kon Wicky van der Meijs altijd op De Vries rekenen. "Hij modereerde voor corona nog een bijeenkomst", vertelt ze. Maar ook rond de onopgeloste zaak van haar vader was hij er. "Als ik het idee had dat er iets niet klopte, kon ik altijd bij hem terecht."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 16 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie