Uitzending
EenVandaag - 6-11-2020

6-11-2020

EenVandaag

189 x bekeken | 0 reacties
4
Van een 6,3 naar een 3,5 gemiddeld: leerachterstanden op middelbare scholen dramatisch door corona
“Dramatisch, echt dramatisch”, noemt Pieter Roelofs, directeur van het Clusiuscollege Amsterdam de cijfers van de toetsweek. Hij vreest dat de achterstand die leerlingen hebben opgelopen niet meer op tijd kan worden ingehaald voor de eindexamens.

De coronacrisis en de lockdown voor de zomer hebben een grote impact gehad op de schoolprestaties van scholieren. Leerlingen van het Clusiuscollege, een vmbo-school met zo'n 350 leerlingen, hebben achterstanden bij vakken als wiskunde, Nederlands, scheikunde, natuurkunde. "Ik hoorde een docent die voor biologie dezelfde norm als andere jaren had aangehouden. Normaal scoren ze dan een 6,3 gemiddeld. Bij de toetsweek van vorige week was dat een 3,5."

Nederlandse leraar bedreigd om spotprent
Premier Mark Rutte ging tijdens zijn wekelijkse persconferentie in op het feit dat een leraar onder moest duiken na een discussie over spotprenten: "Wat docenten moeten weten is dat wij, het kabinet en de Tweede Kamer, achter hen staan."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 6 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie