Uitzending
EenVandaag - 29-7-2008

29-7-2008

EenVandaag

1285 x bekeken | 0 reacties
6
Vrees uitblijven vrijwilligershulp Kenia
Het dramatische incident in Kenia, waar vijf vakantiewerksters van de organisatie Livingstone door bewapende mannen werden verkracht, voedt de angst dat vrijwilligersorganisaties niet meer naar het Afrikaanse land gaan. De vijf maakten deel uit van een grotere groep Nederlanders die in Kakamega een school bouwden. Simavi, een organisatie die ook werkzaam is in Kenia en projecten in het gebied steunt, vreest dat de brute overval en de onveilige situatie gevolgen heeft voor nieuwe initiatieven van vrijwilligersorganisaties. In het verleden hebben organisaties als bijvoorbeeld World Servants er al voor gekozen geen jongeren te sturen naar Kenia, vanwege de instabiele situatie in het land.

Rotterdam wil meer groene daken
Wateroverlast kan worden tegengegaan met groene daken. Door de klimaatverandering regent het vaker in Nederland. Het riool kan al het water niet aan. Rotterdam denkt het probleem te lijf te kunnen gaan met groene daken. Steeds meer overheidsgebouwen ťn particuliere huizen zouden een groen dak moeten hebben. De voordelen zijn velerlei: waterabsorptie, isolatie en UV-filtering bijvoorbeeld.

Huisvesting Oost-Europeanen groot probleem
Het aantal Polen dat in Nederland woont en werkt wordt steeds groter. Voor veel grote gemeenten is een fatsoenlijke huisvesting van al die Polen inmiddels een groot probleem. En dat probleem dreigt nog groter te worden. Want de kans bestaat dat minister Donner ook Roemenen en Bulgaren toestemming geeft hier vanaf 1 januari aanstaande te gaan wonen en werken. Rotterdam ('we kunnen ze domweg niet huisvesten') en Den Haag zitten met de handen in het haar.

Eigen kamer in verpleeghuis wordt recht
Het is de schrik van veel ouderen, gescheiden worden in een verpleeghuis. Of met zijn drieŽn of vieren op een kamer wonen. Staatssecretaris Bussemaker stelt nu 2,7 miljard euro beschikbaar om alle bewoners het recht te geven op een eigen kamer. Daardoor kunnen ze ook samen blijven wonen. En

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 29 juli door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie