Uitzending
EenVandaag - 26-7-2008

26-7-2008

EenVandaag

1145 x bekeken | 0 reacties
6
Het dorp van Karadzic
In ServiŽ en zijn oude woonplaats Pale is Karadzic nog steeds een held. Hoe groot is zijn aanhang en waarom steunen jongeren hem nog steeds? Verslaggever Caroline van den Heuvel bezocht Pale en spreekt de Servische aanhang. Naar verwachting zal Karadzic begin volgende week naar Den Haag worden gebracht. Hij wordt door het JoegoslaviŽ-tribunaal in Den Haag beschuldigd van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden tijdens de Bosnische oorlog van 1992 tot 1995.

Nederlandse invasie in Marokko
Iedere zomer is het de Marokkaanse bevolking weer een doorn in het oog: de Nederlandse invasie in Tetouan, kustplaats in het Marokkaanse Rifgebied. Twee maanden lang neemt 90% van de Nederlandse Marokkanen deze plaats volledig over. In Nederland zijn ze tweederangs burger, in Marokko rijke patsers met dure auto's die Tetouan volledig overnemen. Dit tot groot ongenoegen van de lokale bevolking. De spanningen tussen de autochtone Marokkanen en de Nederlandse Marokkanen nemen ieder jaar toe. Portret van de Nederlandse enclave in Tetouan, aan de Marokkaanse kust.

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 26 juli door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie