Uitzending
EenVandaag - 31-7-2008

31-7-2008

EenVandaag

1274 x bekeken | 0 reacties
6
'Snelle verandering Nederlands klimaat'
Het klimaat in Nederland, verandert het of kunnen we dat nu nog niet merken? Het KNMI presenteert vandaag haar vijfjaarlijkse klimaatrapport waarin de toestand van het Nederlandse klimaat wordt beschreven. En wat blijkt, het gaat niet goed. De opwarming in Nederland en de ons omringende landen gaat twee keer zo snel dan in de rest van de wereld. En wat nu precies de oorzaak is, blijft gissen. In Nederland regent het meer en vaker en vooral in de kustgebieden zorgt dat voor nieuwe problemen in de waterhuishouding.

Uitslag: Draagvlak missie Uruzgan minder dan ooit
Het draagvlak voor de Nederlandse missie in Uruzgan is twee jaar na de start minder dan ooit. Slechts één op de drie deelnemers aan een onderzoek van EénVandaag is voor de aanwezigheid van de Nederlandse troepen in Afghanistan. Aan de enquête hebben ruim 19.000 leden van het EénVandaag Opiniepanel meegedaan.

School daagt Rotterdamse wethouder
De Rotterdamse wethouder van onderwijs Leonard Geluk heeft ouders van leerlingen van de islamitische school Ibn Ghaldoun een brief gestuurd met daarin het advies een nieuwe school voor hun kind te zoeken, omdat de school door de onderwijsinspectie als zeer zwak is beoordeeld. Geluk heeft geen vertrouwen meer in het schoolbestuur. Maar Ibn Ghaldoun pikt de briefactie van de Rotterdamse wethouder niet en heeft hem voor de rechter gedaagd. De brief van Geluk is een opmerkelijke zet, omdat de kwaliteit van het onderwijs een zaak is van het ministerie


Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 31 juli door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie