Uitzending
EenVandaag - 30-7-2008

30-7-2008

EenVandaag

1301 x bekeken | 0 reacties
6
Karadzic aangekomen in Scheveningen
Dertien jaar na de aanklacht wegens volkerenmoord na de val van Srebrenica, zit de Bosnisch-Servische oud-president Radovan Karadzic eindelijk achter slot en grendel. Vanochtend kwam hij aan in de VN-gevangenis in Scheveningen. EénVandaag gaat met ex-Dutchbatter Boudewijn Kok naar het Internationaal Strafhof in Den Haag en spreekt met strafrechtdeskundige Geert-Jan Knoops en met docent Internationaal Recht Göran Sluiter over het komende proces.

Minister Verhagen op Zomerstage
Zes ministers benutten de zomermaanden om een dag stage te lopen bij EénVandaag. Ze kruipen in de huid van journalist en maken een eigen onderwerp dat ze zelf draaien en monteren. EénVandaag volgt ze op de voet. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen is aan de beurt. De reportage van Verhagen is de vierde in de serie Ministers op Zomerstage die de actualiteitenrubriek deze zomer uitzendt. Stagiair Verhagen dook in de wereld van de kinderarbeid. Waar moet je op letten als je kleren koopt die vrij van kinderarbeid zijn? Verder gaat de reportage in op wat overheid en bedrijfsleven kunnen doen om kinderarbeid de wereld uit te helpen.

Het spel is werkelijkheid
Ouders hebben geen notie van wat er gebeurt in computergames. Ze weten niet dat mensen in die spelen aan flarden worden geschoten. Soms denken ouders dat een game extreem gewelddadig is en blijkt het tegendeel. Vaders en moeders moeten daarom ook 'aan het spel', zo luidt het advies. Alleen dan kunnen zij begrijpen wat er op hun kroost afkomt. Want jongeren spelen veel, zo blijkt uit een enquête onder 2500 deelnemers aan het Top-X jongerenpanel. 86 procent speelt, 14 procent speelt niet. En hun ouders? 73 procent doet niet aan games en 27 procent wel. En dat moet dus veranderen.

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

In deze uitzending van EenVandaag waren Geert-Jan Knoops en Maxime Verhagen te gast. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 30 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie