Uitzending
Een tweede leven - 7-8-2010

7-8-2010

Een tweede leven

1529 x bekeken | 0 reacties
6
Een simpele ingreep
Christine is 34 jaar als zij een kleine ingreep in het ziekenhuis moet ondergaan. Ze is op dat moment een vlotte, enthousiaste vrouw die bij de politie werkt. Ze is tevreden met haar leven. Christine reageert heel heftig op het narcosemiddel en treedt uit haar lichaam. Ze zag een lichtpunt en kreeg sterk het gevoel van thuiskomen. Ze ontmoette dierbaren die inmiddels al overleden waren. Eigenlijk wilde ze graag blijven op deze rustgevende plek, maar kreeg sterk het gevoel dat haar taak op aarde nog niet vervuld was. Heeft Christine haar taak gevonden?

Afkoeling in de rivier
Kees is machinist op de grote vaart. Een roekeloze man die van reizen houdt en graag vreemde talen en gewoontes van andere landen ontdekt. Als zijn vrachtschip op de rivier de Hudson bij New York voor anker gaat is het warm weer. En met name in de machinekamer, waar Kees werkt, wordt het erg warm. Na afloop van zijn werk neemt hij, net zoals een aantal collega’s, een duik in de rivier om lekker af te koelen. Alleen heeft hij geen rekening gehouden met de sterke stroming en heeft hij de grootste moeite om weer bij het schip terug te keren. Kees geeft zich over en komt in een soort buis terecht met een prachtig licht aan het eind. Hij ervaart een vredig gevoel en ziet flitsen van voornamelijk zijn moeder voorbij komen. Welke invloed heeft deze ervaring op de rest van zijn leven gehad?

Deze uitzending van het programma Een tweede leven is uitgezonden op zaterdag 7 augustus door de KRO. De presentatie was in handen van Karin de Groot.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie