Uitzending
Een tweede leven - 4-9-2010

4-9-2010

Een tweede leven

1912 x bekeken | 0 reacties
7
Een fatale vakantie?
Als klein meisje wil Hildegard al de theaterwereld in. Haar ouders willen graag dat ze wel een echt beroep leert. In 1999 is ze afgestudeerd aan de kleinkunstacademie en de Toneelschool. Ze is helemaal opgebrand en neemt dan ook graag het voorstel van een vriendin aan om op vakantie naar Frankrijk te gaan. Ze hebben een fijne vakantie, maar op de terugreis gaat het mis in de trein. Hildegard raakt buiten bewustzijn, krijgt een epileptische aanval. Haar hart stopt twee keer. Haar vriendin en een toevallig aanwezig arts reanimeren haar, verder is het wachten tot de eerstvolgende stop (20 minuten verderop) waar de ambulance inmiddels klaar staat. Hildegard merkt niks van de paniek om haar heen, zij bevindt zich in het licht aan het eind van de tunnel. Ze heeft eenmaal terug in Nederland een jaar nodig om fysiek te herstellen en is nog jaren lang boos geweest op zichzelf…

Hartaanval op de fiets
Wim wordt na een strakke opvoeding thuis een gedreven zakenman. Hij start zijn eigen tuincentrum, de zaken lopen goed. Zijn leven draait om werken, waarbij hij te weinig tijd besteedt aan zijn gezin. Op weg naar zijn schoonouders krijgt hij last van benauwdheid en belandt uiteindelijk in het ziekenhuis. Hij ziet nog hoe zijn hartslag en het zuurstofgehalte in zijn bloed blijven dalen en komt dan in een andere wereld terecht. Hij zweeft rond en ziet een film van zijn leven voorbij komen. Maar dan zonder alle stress, heel liefdevol. Na deze bijna-doodervaring gooit hij het roer om. Eerst was hij zeer gedreven met weinig aandacht voor zijn omgeving, nu is hij een veel gevoeliger persoon. In zijn werk heeft hij al de nodige veranderingen aangebracht, in zijn privéleven moet hij nog wat stappen nemen.

Deze uitzending van het programma Een tweede leven is uitgezonden op zaterdag 4 september door de KRO. De presentatie was in handen van Karin de Groot.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie